De geschiedenis van Schildersbedrijf P. van der Molen


In 1948 hebben de heren H. Krijgsman, Pieter van der Molen en L.Leijdes besloten samen een schildersbedrijf op te richten onder de naam “KRIJMOLEIJ”.

Na vijf jaar werd besloten de samenwerking te beeindigen om apart verder te gaan met schilderen.

De heer Pieter van der Molen vestigde zich in Rotterdam in een winkelpand aan de Hekelingenstraat en een pakhuis in de Joubertstraat.

In 1967 trad zijn schoonzoon de heer P.Scheek bij hem als bedrijfsleider in dienst na enkele maanden gevolgd door C.Legerstee die op kantoor en in de werkplaats zijn bezigheden kreeg.

In 1968 verhuisde het bedrijf naar de Vierhavensstraat in Rotterdam-west waar een grote loods met bovenliggend kantoor betrokken werd.
In deze periode werd veel werk verricht voor Woningbedrijf Rotterdam, Philips Pensioenfonds, en Stichting Humanitas.
Tevens werd hier de basis gelegd voor verdere uitbreidingen zoals het Isoplan dealerschap en het spuiten van rubberbekleding op daken.

Na zeven jaar moest het bedrijf uitwijken naar een andere lokatie omdat het pand verkocht werd en de nieuwe eigenaar er andere plannen mee had.

Dit was de unieke mogelijkheid om groter te groeien daar de isolatiewerken via Isoplan meer ruimte vergden i.v.m. glaswolopslag en isolatieglasuitstalling in de werkplaats.

De nieuwe lokatie werd betrokkenaan de Nijverheidsweg 62 te Hendrik Ido Ambacht waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

In de jaren tachtig nam de heer Scheek de scepter over van zijn schoonvader om het bedrijf ongeveer tien jaar te besturen.
In deze periode groeide de heer Legerstee verder in zijn rol tot bedrijfsleider om in 1994 het bedrijf van de heer Scheek over te nemen.
Onder zijn leiding werd het klantenbestand verder uitgebreid met bijvoorbeeld Museum Boymans, Onze Woning, P.W.S. , Korrekt Bouw, Koudijs aannemers, gebr. In `t Veld, Kranenburg Makelaardij, Heijmans bouw b.v. en vele anderen waarvan de meeste opdrachtgevers nog steeds van de diensten van van der Molen begruik maken.

Nadat het pand aan de Nijverheidsweg begin 2010 verkocht werd aan een hoveniersbedrijf verhuisde het schildersbedrijf met het kantoor van boven naar beneden en de werkplaats werd aansluitend aan het kantoor gekoppeld.
Kort na deze operatie heeft de heer Legerstee het bedrijf verkocht aan de heren de Penning en Bakker resp. uit Oude Tonge en Heukelum en wel m.i.v. 16 augustus 2010.
Deze heren hebben beiden een bedrijf, gespecialiseerd in gevelafwerking en traditioneel schilderwerk zodat dit een mooie aanvulling is op de bedrijfsvoering van Schildersbedrijf P. van der Molen.

De klanten van van der Molen staan zeer positief tegenover deze transaktie zodat wij veel verwachten van de nabije toekomst.

Naar de website van De Penning en Bakker Schilders
 © De Penning en Bakker